عسل درمانی

عسل.گرده.ژله رویال وخواص آنها

چگونه عسل سالم را از تقلبی تشخیص دهیم

چگونه عسل سالم را از تقلبی تشخیص دهیم

عسل به شهد گل ها اطلاق می شود که زنبور عسل پس از تغذیه از گیاهان مختلف، آن را ساخته باشد. به بیان دیگرعسل ماده شیرین و غلیظی است که توسط زنبوران عسل از شهد گل ها جمع آوری شده و تغییر شکل می یابد و سپس در داخل سلول های مومی کندو ذخیره می شود.
 
زنبوران عسل دارای نیروی ذاتی هستند که گل های مفید را از غیر مفید تشخیص می دهند. آنها با علاقه فراوان سراغ تمام گیاهان طبی و گل های شفابخش می روند و عصاره آنها را گرفته و به بهترین شکل در اختیار ما قرار می دهند.
 
این عسل کاملاً طبیعی و سرشار از مواد غذایی و حیات بخش بوده و می تواند تمام نیازهای غذایی را برطرف کند، زیرا زنبور تمام املاح و ویتامین های موجود در گل را به شکل عسل می پروراند و آن را قابل جذب در خون می سازد.
 
از طرفی کیفیت عسل طبیعی چندین برابر بیشتر از عسل مصنوعی است که زنبور با آب و شکر تغذیه می شود.
 
2- عسل تقلبی
 
هر گونه تغییری در عسل مانند افزودن یک سری مواد به آن، تقلب محسوب می شود. به طور کلی عسل تقلبی به دو روش تهیه و در سطح جامعه توزیع می شود.
 
الف) بخشی از عسل، تقلبی است
 
- با کمک زنبور
 
- بدون کمک زنبور
 
ب) عسل صد در صد تقلبی است
 
در این روش عسل 100 درصد مصنوعی بوده و از شیره میوه هایی مانند خرما، توت و غیره یا از مواد گلوکزی (شربت قند)، مواد نشاسته ای و ... ساخته می شود که این عسل ها به هیچ وجه عطر و طعم عسل واقعی را ندارند.
 
عسل های مصنوعی تهیه شده از شیره میوه ها، دارای مواد و ترکیباتی مشابه عسل طبیعی هستند که از تغلیظ آب میوه ها به طریق مصنوعی و صنعتی به دست آمده اند.
 
این نوع عسل، بدون دخالت زنبور، از قند، نیشکر و میوه های شیرین مانند خربزه، هندوانه، کدو تنبل و خرما تولید می شوند. این روش در ایران متداول نبوده، ولی در بعضی از کشورها مرسوم است.
 
استانداردهای عسل:
استانداردهای عسل از کشوری به کشور دیگر متفاوت است که آنها را می توان در استخراج، عسل شکرک زده، عسل شان، شان با قاب کم عمق، بریده شده و یا کل شان عسل در نظر گرفت. سایر مواردی که در تهیه و تولید عسل اهمیت دارند، میزان قند، میزان رطوبت، طعم ، رنگ و عطر عسل می باشد.
گاهی اوقات در توزیع و فروش عسل مواردی چون: یکنواختی رنگ، پاکیزگی برش، ظاهر شان و نحوه چینش و یکنواختی وزن نیز ذکر شده است.
 
راه های تشخیص عسل طبیعی:
1- فروشگاه های معتبر
آسان ترین روش تشخیص عسل طبیعی، خرید از فروشگاه ها و اشخاص معتبر می باشد که شما از سابقه فعالیت آنها در زنبورداری و یا تهیه و فروش عسل مطلع هستید.
 
2- میزان رطوبت
برخی افراد، میزان رطوبت عسل را به وسیله برگرداندن شیشه عسل و سرعت بالا و پایین رفتن حباب داخل شیشه، و برخی به وسیله میزان کش آمدن عسل اندازه گیری می کنند، ولی باید توجه داشت که این روش ها دقیق و مطمئن نیستند.
 
3- میزان تخمیر شدن
تمام عسل ها حاوی مخمرهای خوراکی بی ضرر برای انسان می باشند.
 
باید توجه کرد که عسل در زمستان به دلیل سرمای زیر 11 درجه تخمیر نمی شود. البته نگهداری عسل در دمای 38 درجه سانتی گراد نیز می تواند از تخمیر آن جلوگیری کند، ولی در دراز مدت به کیفیت عسل صدمه می زند، زیرا حرارت بالا کیفیت عسل را از بین می برد.
عسل با رطوبت بیش از 17 درصد بیشتر در معرض تخمیر می باشد. بعد از شکرک زدن، درصد تخمیر عسل افزایش می یابد.
تخمیر شدن مختص عسل های بسته بندی شده و صاف شده نیست، بلکه اگر شرایط مناسب باشد، عسل "شان" نیز تخمیر می شود.
 
4- مزه کردن
عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند. لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق به درجه خلوص عسل، حتی نوع عسل را از نظر گیاه مورد مصرف زنبور تعیین کنند، زیرا هر گیاه مزه خاصی به عسل می دهد.
باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.
 
5- عطر و بوی طبیعی
اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش حتماً بو و رایحه قوی و مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.
 
6- سرعت حل شدن در آب
اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتر و رطوبت بالاتری برخوردار است.
 
با این وجود، هر یک از روش های فوق به تنهایی نمی تواند خالص بودن عسل را ثابت کند.
در این روش به وسیله تغذیه مصنوعی زنبوران با شربت قند و آبمیوه ها یا استفاده از عسلک، عسل مصنوعی یا تقلبی تهیه می کنند. در این روش مستقیماً عسل طبیعی با مواد گلوکزی (شربت قند) و شیره میوه ها مخلوط شده و عسل تقلبی تولید می گردد.


برچسب‌ها: عسل
+ نوشته شده در  شنبه یازدهم آبان 1392ساعت 14:50  توسط مجتبی  | 

عسل و حساسیت (آلرزی)

عسل و حساسیت (آلرزی)

بعضی افراد نسبت به عسل حساسیت دارند و خوردن آن باعث خشکی دهان. تنگی نفس . اسهال خونی. و حتی بعضی از بیماریهای ÷وستی می گردد. آنها نباید حتی به مقدار بسیار کم هم عسل تغذیه نمایند. کودکان بیشتر به عسل حساسیت داشته و در صورت عدم سازش با آنها باید از مصرف ان خود داری کرد.

 

عسل و پوست

پیغمبر اکرم (ص) می فرماید: حق تعالی برکت فرستاده است در عسل و در آن شفای جمیع درد هاست.

عسل اثر شفا بخشی روی پوست داشته و در بین وسایل پیشگیری که به پوست نیرو می بخشد جای شایسته ای دارد. بقراط حکیم و ابن سینا به خواص توانایی بخش عسل روی پوست ازجمله نرم و سفت شدن و زیبایی آن اشاره کرده و آن را از مصرف کرم یا پمادهای صنعتی موثر دانسته اند. عسل به علت خواص جذب انی که دارد ترشحات پوستی را جذب و به بافت های پوششی غذا می رساند و همچنین نا همواریهای ان را صاف میکند.

 

آمیش با تزریق عسل بیماران مبتلا به بیماریهای سخت پوستی مانند:گال را که به همین نارسایی های ناگوار دچار بوده اند شفا داده است.

 

شرمن یاد آور میشود که خارش زیاد بیماران مبتلا به اگزمای کهنه به همین روش درمان شده اند بیماران مردان و زنانی بوده اند که بیش از 10 سال از این ناراحتی و خارش و درد رنج می برده اند . این پزوهشگر معتقد است که تزریق عسل مستقیم روی فیبر های پوستی که موجب تحریکات خارش می گردند اثر میکند. بازتاب ضد خارش در عسل برابر با قرص گلو کونات کلسیم می باشد.

 

خا چا توریان و پاپو متخصصین پوست از مسکو در سال 1945 میلادی زخم های پئست صورت را با مصرف عسل درمان کردند. در این روش در اثر پانسمان با عسل ریشه های برجسته زخم (بر امدگی ها ) و محل چسبندگی آنها از بین رفتند و به سرعت زخم ها به هم آمدند . در ضمن درمان یعنی در مدت 12 روز پی در پی  هر روز 60 گرم مصرف می نموده است.

+ نوشته شده در  پنجشنبه هفدهم آبان 1386ساعت 9:59  توسط دختر ایرانی  | 

ماسکهای زیبایی با عسل

ماسکهای زیبایی با عسل

عسل نقش مهمی در حفظ زیبایی و تجدید جوانی بازی می کند. خانمها می توانند با تهیه ماسک عسل خالص یا عسل مخلوط با زرده تخم مرغ و خامه ترش به نسبت مساوی بر زیبایی و شادابی پوست خود بیافزایند

پیشنهاد در روش مصرف

الف: صورت را با اب گرم شسته و مدت 2 الی 3 دقیقه کمپرس آب گرم به کار بریدتا منافذ پوست باز شده و قدرت پوست را برای جذب رطوبت افزایش دهد.

ب: مخلوط فوق را با پنبه به صورت لایه نازکی روی پوست بمالید و مدت 10 الی 15 دقیقه به حال خود بگذارید سپس با اب گرم شسته و خشک کنید و مقداری پودر بزنید.

ماسک عسل برای پوستهای خشک

مواد لازم 1) عسل یک قاشق غذاخوری.(2)زرده تخم مرغ یک عدد.(3) ارد چاودار یک قاشق غذاخوری.(4)روغن زیتون یک قاشق غذاخوری.

 

طریقه مصرف: مواد فوق را باهم مخلوط نموده و مدت 20 الی 30 دقیقه روی پوست بگذارید سپس با اب گرم بشویید. همین کار را می توانید با یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری خامه یا ماست شیرین انجام دهید و پس از 5 الی 10 دقیقه صورت خود را با اب ولرم بشویید.

 

ماسک عسل برای پوستهای چرب

مواد لازم (1) عسل یک قاشق غذاخوری .(2) ارو چاودار یک قاشق غذاخوری .(3)سفیده تخم مرغ یک عدد.(4)اب لیمو یک قاشق غذاخوری

طریقه مصرف:

مواد لازم را باهم مخلوط کرده روی پوست بگذارید تا منافذ پوست را تنگ نموده و قوام پوست را بهتر نماید. با عسل و سفیده تخم مرغ هم می توانید این کار را انجام دهید بدین ترتیب که یک قاشق غذاخوری عسل را با یک عدد سفیده تخم مرغ خوب مخلوط کنید و مدت 5الی 10 دقیقه روی پوست بگذارید و سپس با اب ولرم بشویید.

 

کرم دست و صورت

برای نرم کردن دست ها و صورت مغز هسته بادام را بکوبید و با عسل مخلوط کنید و ان را به صورت و دست ها بمالید. بهتر است این کار در شب انجام شود و بعد از برخاستن از خواب دست و صورت خود را بشویید و اثر معجزه آسای آن را ببینید.

 

ماسک موز و عسل

موز سالم و رسیده را خوب له کنید و سپس 5/1 قاشق مر با خوری عسل به ان افزوده خوب مخلوط و ممزوج کنید انگاه این مخلوط را به چهره و ناحیه گردن خوب  بمالید و بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با اب ولرم چهره و ناحیه گردن را بشویید .بهترین ماسک برای چهره های خسته و بی خوابی کشیده می باشد. ماسک عسل به تنهایی برای چهره های خسته و پف کرده بسیار موثر واقع می شود. صورت را با اب گرم بشویید و پس از خشک کردن عسل را روی صورت بمالید و مدت 20 دقیقه  استراحت کنید.

 

+ نوشته شده در  پنجشنبه دهم آبان 1386ساعت 12:14  توسط دختر ایرانی  |